SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudiksvalls Simsällskap

För att komma till verksamheternas egna sidor för simskola, parasim och träningsgrupperna - vänligen välj i toppmenyn. 

 

Aktuella kurser för anmälan: 

 

Parasim VT24

- Startar så snart som möjligt 

- Hålls på Hudiksvalls badhus på söndagar

- Anmälan öppen

- Anmälan görs via fliken PARASIM i toppmenyn

 

Teknikgrupp VT24

Intresseanmälan görs till rydstedt96@hotmail.com

 

Vuxencrawl VT24

Anmälan för vuxencrawl är nu öppen. Tryck på simidrott och under fliken Vuxencrawl Iggesund för anmälan och information 

 

 

Kommande kurser:

 

Simskola HT24

Kommande period startar i augusti/september. Vi har ingen kö till simskoleplats innan anmälan har öppnat. Mer information om hösten kommer längre fram. 

 

 

Vid intresse av att börja i någon av våra träningsgrupper, kontakta någon av våra tränare. Klicka här för kontaktuppgifter.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Sommarsimskola 2024

HSS har tagit ett beslut om att inte ordna sommarsimskola i år. Vi har valt att fokusera på den ordinarie simskoleverksamheten som pågår vår och höst. 

Simskola
Sommarsimskola 2024
2024-04-29 11:21, Simskola

HSS har tagit ett beslut om att inte ordna sommarsimskola i år. Vi har valt att fokusera på den ordinarie simskoleverksamheten som pågår vår och höst. 

 

Kommande simskoleperiod startar i augusti/september. Vi har ingen kö till simskoleplats innan anmälan har öppnat. Mer information om hösten kommer längre fram. Tills dess önskar vi er en skön vår och sommar! 

 

 

Årsmöte 2024
2024-03-24 14:56
 
Crawlkurs för vuxna i Iggesund
2023-12-18 15:17

Det är aldrig försent att lära sig crawla. Vi i Hudiksvalls simsällskap tror på simning genom hela livet och därför erbjuder vi olika kurser för vuxna som vill lära sig att simma crawl och träna vidare. Crawl är med rätt teknik det minst energikrävande simsättet OCH det snabbaste! Simning är dessutom en skonsam idrott som bygger upp styrka och uthållighet i hela kroppen och det är därför ett utmärkt komplement till andra idrotter särskilt för vuxna som vill hålla sig skadefria.

 

Anmälan är nu öppen för vår populära crawlkurs med start i januari.

 

Vi erbjuder en crawlkurs, måndagar, 19:30-20:30, start 15/1.

Kursen är 6 tillfällen mellan v3-v9.

Ledare är Adam Rydstedt med mångårig erfarenhet som simmare och senaste 8 åren varit huvudtränare för HSS.

Till crawlkursen välkomnar vi alla deltagare som kan simma 200 meter valfritt simsätt och har god vattenvana.

Pris: 1200 kr.

 

Obs! Vid första simkursen som du bokar betalas även en årlig medlemsavgift på 150 kr. Den betalas endast en gång per år.

Efter avslutad kurs så erbjuder vi att man får simma på våra masterstider hela vägen fram till påsk. Mer info kommer vid avslutad kurs.

 

Vid anmälan kan det se ut som du anmäler dig till simskolan. Även bekräftelse mailet kan se ut som till simskolan. Men var inte orolig du har gjort rätt och är på rätt ställe. Mer info om kursen kommer efter anmälan stänger 7/1. 

Anmälan: Bokning - Hudiksvalls Simsällskap - SportAdmin 

 

Anmälan är bindande.

Kom och lyssna!
2023-10-26 19:29

Hudiksvalls Simsällskap bjuder in till en gratis inspirationsföreläsning med Mikael Fredriksson

 

Plats: B-salen i Hudiksvalls Idrottshall (vid Hudikbadet)  Tid: Fredagen 3/11, 17.00.

 

Mikael har en bakgrund som parasimmare. Med meriter från EM, VM och Paralympics 2012 och 2016. Han har även 6 EM-medaljer och 4 VM medaljer. Med sina 15 år i landslaget, har han stått i 50 mästerskapsfinaler, simmat Vansbrosimning 4 gånger och slagit hela 9 världsrekord.

 

Föreläsningen med Mikael är startskottet för HSS nya verksamhet i samarbete med Hudiksvalls kommun: Simträning för barn med funktionsvariationer!

 

Vi kommer att köra en liten testomgång nu i höst, med förhoppningar om att intresset är tillräckligt stort för att kunna starta upp 2-3 grupper i februari. Vår önskan är att alla som vill, ska få förutsättningarna att försöka lära sig att simma, bli trygga i vattnet samt få möjligheten till en social gemenskap i simbassängen.

 

Vi är väldigt tacksamma över våra sponsorer som ger oss förutsättningar för att göra detta på ett bra sätt: Stort tack till Oilquick, Holmen Iggesund och Svensk Simidrott!

 

Glada Sparbankssimmet 18-19 februari 2023
2023-02-24 21:14

Fler bilder (+46) >>

Helgen 18-19 februari arrangerade HSS vår egen tävling för första gången med Hälsinglands Sparbank som tävlingssponsor, vilket också märktes på tävlingens nya namn: Glada Sparbankssimmet. Även om det blev en liten tävling räknat i antalet individuella starter, blev det en stor framgång på många andra sätt. Tekniken flöt på som den skulle, lunchen från Restaurang Ankaret fick mycket beröm och likaså det goda hembakta fikat i kiosken. Vi hade många nya simmarföräldrar som hjälpte till under helgen och med hjälp av det goda samarbetet mellan Hälsingeklubbarna fick vi ihop en komplett funktionärsstab. Det absolut roligaste var ändå att så många av våra nyare simmare simmade sin första tävling och det var länge sedan HSS hade en så stor trupp simmare i bassängen på en tävling. 

Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra helgen lyckad! 

 

För att se resultaten, klicka på länken nedan: 

https://livetiming.se/file_archive.php?cid=7104

Nyheter från våra grupper
Simskola, 29/04 11:21 
Parasim, 22/04 14:55 
C-grupp , 18/12 15:46 
AB-grupp , 18/12 15:00 
D-grupp, 18/12 14:48 
 
Våra sponsorer
Bli medlem