SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudiksvalls Simsällskap
Livaktig simklubb firade 90 år i helgen
Hudiksvalls badhus

HSS – Hudiksvalls simsällskap hade i helgen kombinerat klubbmästerskap och 90-årsjubileum och dagen till ära genomfördes HSS årliga klubbmästerskap i Hudiksvallsbassängen. Klubbens bildades 1925.


26 simmare, från 7 år och uppåt kämpade i Hudiksvalls badhus. Lars-Börje Hellberg, en nestor i klubben var speaker. Klubbens ende SM-vinnare under åren Monica Parsmark Jansson var tävlingsledare. En del gjorde sin allra första tävling, andra har stor rutin.

Klubben har förnärvaranden en bred verksamhet med 17 simskolegrupper, vuxencrawlgrupper med både fortsättning och nybörjargrupper  och tävlingssimmare i många nivåer, främst i de yngre åldrarna.

Lagkappen avslutade klubbmästerskapen. Simmarna, föräldrarna och badhuspersonalen tävlade om 18 sträckor x 20 meter. Personalen hade tagit hjälp av äldre tävlingssimmare som är timvikarier i badhuset, så de vann. På varje sträcka fick barnet möta sin egen förälder, så kampen var hård. Många unga simmare har föräldrar som fortfarande är duktiga simmare, så tvåa kom föräldrarna. Återväxten i klubben tyder på att detta var en tillfällighet. Föräldrarna kommer att få det allt svårare att hänga med.

Klubbmästerskapen och jubileet avslutades tårtkalas.

Här hittar ni alla resultaten 

 
Våra sponsorer
Bli medlem