SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hudiksvalls Simsällskap
Om vår simskola

Simskola för barn

Vår simskola är för barn från 4 år fyllda. För yngre barn hänvisar vi till kommunens baby- och minisim. 

 

Perioder

Vår simskola pågår under tre perioder per år. Två perioder under våren och en på hösten. En period består av 10 tillfällen. Under hösten med uppehåll under höstlovsveckan. Läs om våra perioder under fliken Simskoleperioder.

 

Badhus

Simskolan bedrivs på alla kommunens badhus, i Iggesund (lilla bassängen), Delsbo simhall och Hudikbadet. Bassängstorlek och bassängdjup varierar. Läs mer om badhusen via länkarna nedan.

- Läs om Iggesunds badhus: https://www.hudiksvall.se/Sidor/Uppleva-och-gora/Bada/Iggesunds-badhus.html 

- Läs om Delsbo simhall: https://www.hudiksvall.se/Sidor/Uppleva-och-gora/Bada/Delsbo-simhall.html 

- Läs om Hudikbadet: https://www.hudiksvall.se/Sidor/Uppleva-och-gora/Bada/Hudik-bad--relax.html 

 

Undervisning

Vår simskola baseras på Svenska Simförbundets utbildningsupplägg Simlinjen och utgår från 5 nivåer med tillhörande simmärken. Läs mer om nivåerna under fliken Nivåer. Vi lär först ut crawlsim och ryggsim för att sedan lägga till bröstsim. Minst två ledare är med barnen i vattnet (för femte nivån Hajen kan ledarna undervisa från land). En lektion pågår i 40 min.

Läs mer om SImlinjen här: https://svensksimidrott.se/simkunnighet/simkunnighet-i-foreningar 

 

Avslutande tillfället/Avslutningen

Till Avslutningen får varje barn (om man vill) ta med sig en vuxen simkunnig person att bada tillsammans med. Fri bad gäller i bassängen, vi bjuder på fika till barnen och alla barn får ett diplom. Om barnet har klarat något simmärke så kan det köpas på plats av ledarna. 

 

Anmälan

Anmälan till en period görs via hemsidan under fliken Anmälan. Där behöver du skapa en användare för att kunna anmäla ditt barn. Vänligen läs innan igenom fliken Nivåer för att anmälan ska göras till rätt nivå för ditt barn. 

 

Förtur till anmälan

Barn som gått den senaste simskoleperioden erbjuder vi vanligtvis förtur till anmälan till kommande period. Förtur till anmälan öppnar 1-2 dagar före den ordinarie tiden. 

 

Kostnad

Under fliken Vad kostar det? står vad en period träningsavgift kostar. Utöver träningsavgift tillkommer en årlig medlemsavgift. 

 

Under lektionen

Ingång till Iggesunds badhus görs via huvudentrén i öst. Ingång till Hudikbadet görs via den lilla entrédörren bredvid dubbeldörrarna. Som förälder följer du med ditt barn in till omklädningsrummet och gör barnet redo både inför lektionen och efter. Det är viktigt att badhusets regler följs gällande exempelvis duschning. Föräldrar hänvisas till att sitta i foajén/entrén under lektionen för att inte barnen ska bli störda. 

 

Förändringar under kursperioden

Om det sker några förändringar för simskolan under perioden informeras det av oss via mejl till berörda samt ev. här på hemsidan. Förändringar kan exempelvis vara inställda lektioner eller att lektionen behöver tillfälligt flyttas till en annan tid eller badhus. Vid inställda lektioner försöker vi hitta nytt datum för lektionen, men vi kan inte lämna någon garanti för det. 

 

Sommarsimskola

Under flera års tid har Hudiksvalls Simsällskap i samarbete med Hudiksvalls kommun erbjudit gratis sommarsimskola för barn och unga. 2022 pågick sommarsimskolan under två separata perioder - 2 veckor i juni i Iggesunds stora bassäng och 2 veckor i augusti i Delsbo utebad. 

 

Simskola för vuxna

Vi har ingen simskola för vuxna. Hudiksvalls kommun erbjuder simskola för vuxna. 

 

Privatlektioner

Vi erbjuder inga privatlektioner. 

 

Sportadmin Medlemsapp

I Sportadmin Medlemsapp ser du ditt barns aktiviteter, nyheter om simskolan, kontakter till ledare, betalstatus för avigfter med mera. Till hösten 2023 kommer vi även börja använda funktionen Utmärkelser. Där kommer barnets simmärken synas. Både de som är delvis och helt klarade. Ladda ner appen så att du har den nära tillhands. 

 

Kontakt

Vid frågor om vår simskola, vänligen kontakta simskoleansvarig under fliken Kontakt. 

 
Våra sponsorer
Bli medlem