Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hudiksvalls Simsällskap
Välkommen till Hudiksvalls Simsällskap
 
UGP 2 Sundsvall 26-27/1-2019
2019-01-29 06:36

Helgen 26-27 januari trotsade HSS det hala föret på E4 när de for till Sundsvalls nya fina simhall för att tävla i UGP 2. De som representerade Hudiksvalls Simsällskap den här gången var: Sebastian Pettersson, Alva Käller, Linus Almberg, Gustav Hedin, Gustaf Sandström och Anton Sölveskog.

De var inte så många, men dessa sex simmare lyckades simma till sig hela femton medaljer enligt följande: Linus Almberg fick ett brons i 200m bröst. Gustaf Sandström simmade till sig silvermedaljer i 100m fjäril, 200m fjäril och 200m medley. Gustav Hedin tog brons i 100m fjäril, 100m rygg och 200m fritt, silver i 200m medley och en guldmedalj i 200m rygg. Sebastian Pettersson for hem till Hudik med ett brons i 100m bröst, silver i 200m medley, 100m rygg och 100m fritt samt guldmedaljer i 100m fjäril och 200m fritt.

Utöver alla medaljer, lyckades de även simma sig till nya personrekord i 23 av totalt 35 simmade lopp. Här utmärkte sig Anton Sölveskog som persade med 23 sek i 200m bröst, 19 sekunder i 200m fritt och hela 34 sekunder i 400m fritt. Även Alva Käller förbättrade sitt pb rejält när hon minskade sin tid på 200m fritt med 18 sekunder.

Palles Minne / TYR Cup 2019
2019-01-08 16:46
Gustaf Sandström, Sebastian Pettersson, Anton Sölveskog, Gustav Hedin och Agnes Jonasson

Nya året rivstartades med den årliga traditionen att åka till Bollnäs för att delta på deras mycket välarrangerade tävling - Palles Minne. 


Tävlingen är skapad till minne av simmaren Per-Alvar Palle Magnusson, år fyllde tävlingen hela 10 år och slog dessutom rekord i antal starter.

 

Från Hudiksvalls Simsällskap deltog Agnes Jonasson, Anton Sölveskog, Gustaf Sandström, Gustav Hedin och Sebastian Pettersson. Palles Minne är en poängtävling där poäng räknas på de sex bästa grenresultaten enligt Fina-poäng. Det blev en hel del personliga rekord för simmarna som kämpade på bra i första tävlingen för året. Mest persade Gustav Hedin som putsade sina tider med hela 10 sek på 100m fritt och 9 sek på 100m fjäril, även Agnes Jonasson gjorde en bra putsning av sin tid med dryga 9 sek på 200m bröst.

 

I totalcupen så placerade sig simmarna för sina respektive åldersgrupper enl. följande: Sebastian 11:a, Gustav H 17:e. Gustaf S 13:e och Anton 16:e. Agnes placerade sig på en fin 17:e plats trots att hon simmade i en gren mindre än sina konkurrenter. 

 

Nu ser vi fram emot ett 2019 med många roliga träningar och tävlingar tillsammans!

KM HSS 2018
2018-12-22 14:32
foto: Lovisa Hassner HelaHälsingland samt Madde Hedin

I söndags avslutade delar av våra simgrupper sin termin med det årliga klubbmästerskapet vid Iggesunds Badhus.

 

Badhuset fylldes av supportande föräldrar och släktingar som hejade fram sina simmare. Totalt hade vi 24 tävlande och KM:et simmades i 26 grenar. En rolig tävling där både våra yngsta simmare och de äldre deltar.

 

Vi korade prestigefyllda klubbmästare i alla 100-meters grenar, dessa kommer att uppmärksammas på vårt årsmöte. Det delades ut välförtjänta diplom till de som tog pallplaceringarna på grenarna 25 meter samt 50 meter.  

 

Som avslutning ställdes föräldrarnas simfärdigheter på sin spets när den traditionsenliga föräldralagkappen startade. Detta år simmade våra duktiga ungdomar alldeles för snabbt för att föräldrarna skulle ha en chans, föräldrar fick med andra ord se sig besegrade.

 

Ett nytt fint inslag i vårt KM startades i år, det är nomineringen till Tovas Minne.

 

Tova - hon var vår vän, simmare och ledare. Hon och hennes familj är en stor del av vår förening. Att hon brutalt rycktes ifrån oss påverkade oss alla. Så otroligt ledsamt och hemskt. Tillsammans med hennes föräldrar, Roger och Annika, ville vi som simförening hedra henne och skapa en minnesdag. 


En minnesdag där vi vill tillägna ett smycke till en god kamrat eller ledare i föreningen. En dag då vi i föreningen träffas och gör något bra. Vi beslutade att detta skulle ske i samband med vårt klubbmästerskap i slutet av varje år. Det väcktes också en tanke om att skapa ett smycke unikt för Tova. Ett smycke som symboliserar  något fint, något starkt, kanske vatten/simning/droppe och som en symbol emot kvinnovåld. 

Vi fick kontakt med Viktor Lenper som gärna ville hjälpa oss. http://www.vkdesign.se/

 

På våra sociala medier har vi efterlyst nomineringar till någon simmare, ledare eller aktiv inom Hudiksvalls Simsällskap. Någon som bidrar med värme och engagemang.

Flera nomineringar ramlade in och juryn (som bestod av Roger och Annika tillsammans med några från styrelsen) utsåg tillsammans årets pristagare.

 

2018 års pris delades ut till Julia Andersson. Hon jobbar som simskoleledare i HSS.

Några av nomineringarna som hon fick lät så här:  "Hon är duktig med barnen och tar bra ansvar" "Hennes engagemang är helt fantastiskt, hon hittar på saker som gör det mycket roligare för barnet".

Julia är omtyckt och får ofta fina lovord från barnens föräldrar. Grattis till Julia!

Priset delades ut av Alva Persson, som även hon är ledare i HSS, och som startade en insamling till det som senare blev grunden till Tovas Minne. 

 

 

Vill tacka alla föräldrar som ställde upp och jobbade inför och under vårt KM, utan er skulle vi aldrig kunna arrangera denna tävling.


Resultat från KM ligger upplagt under våra dokument - Tävlingsresultat 2018


Sum-Sim Regionsfinal 10-11 nov
2018-11-19 18:23
Sebastian Pettersson, Agnes Jonasson, Viggo Reit, Gustaf Sandström och Anton Sölveskog

Under helgen den 10-11/11 har Agnes, Gustaf, Viggo, Sebastian och Anton simmat Sum-Sim Regionsfinal. Det var första gången Agnes, Sebastian och Anton deltog i den tävlingen.

 

Det är en tävling man får kvala in till. De 16-24 bästa tiderna på distanserna som anmäler sig kommer med och får simma, sedan gör de upp om platser för Ungdoms SM.

 

Det blev väldigt fina tider och stora pers för alla och även en femte plats och medalj för Gustaf på 200m fjärilsim.

 

Tyra som nu tävlar för Söderhamn lyckades kamma hem en andra plats på 200m bröstsim och kom på fjärde plats sammanlagt i Sverige i sin åldersklass.


Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer
Bli medlem